Jaarthema

Jaarthema Scouts en Gidsen Vlaanderen 2023 - 2024


Speelstek, reuzeplek!

Speelstek, reuzeplek!

Scouts en gidsen spelen altijd en overal: binnen, buiten, op het water, in het bos, op het plein, alles daartussen of ver daarvandaan. Geen vierkante centimeter op ons pad naar ontdekking en ontwikkeling laten wij onbespeeld.

Tegenwoordig staat onze wereldwijde speeltuin regelmatig onder druk. Maar we zouden geen gidsen en scouts zijn als we de handen niet uit de mouwen van ons hemd zouden steken. Opkomen voor onze omgeving en onze scouteske thuis, dat kunnen we, met groot plezier en kleine daden.

Zo maken we van elke plek een speelstek!

Met het dragen van het scoutsuniform toon je dat je scout of gids bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het scoutsuniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om hun verbondenheid te tonen en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.


Opzoek naar en scoutshemd? Stuur ons een berichtje en misschien hebben wij er wel nog eentje liggen voor een klein prijsje!

Wij verzamelen gebruikte scoutshemden en andere scoutskledij,  geef een te klein hemd aan ons af en geef het zo een tweede leven!


Een nieuw hemd kan je aankopen bij Hopper.


Ook je ontbrekende tekentjes kan je kopen bij Hopper

Het jaarkenteken krijg je in het begin van het jaar van ons na je inschrijving!