Lid worden

Lid worden bij ons?


Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt!Welkom nieuwe leden!


Scouts en Gidsen Ten Berg is een jeugdbeweging voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar. Weet je niet altijd wat te doen op zondagmiddag? Wil je nieuwe vrienden maken of gewoon wat ravotten in de natuur, hou je van actie? Speel je graag buiten in een sportieve, creatieve, speelse en sociale omgeving? Dan is Scouts Ten Berg iets voor jou!

Starten bij Ten Berg

Eerste jaar kapoen (6 jaar)Selectie

Eind augustus – begin september sturen wij een mailtje of jouw kind al dan niet in aanmerking komt om bij ons te starten. De selectie wordt gemaakt via verschillende criteria: broertjes en zusjes van reeds ingeschreven leden krijgen voorrang, net als kinderen van oud-leiding. Het laatste selectiecriterium is de nabijheid tot ons lokaal, aangezien wij scouts toch als een buurtwerking zien. Om te starten als eerste jaar kapoen moet je kind minstens 6 jaar worden in dat scoutsjaar. (meestal is dit in het eerste leerjaar)

Enkel voor nieuwe leden

Dit formulier is uiteraard enkel bedoeld voor nieuwe leden. Huidige leden worden automatisch ingeschreven voor volgende scoutsjaar. Hoeveel kost dit? Je betaalt per jaar €35 voor inschrijving en verzekering. Voor een weekend (vervoer, verblijf, eten) betaal je nog een kleine bijdrage van ongeveer €35. Er is ook een optie voor verminderd lidgeld. Dit laat je ons gewoon even weten via mail. We willen wel benadrukken dat deze optie is ingevoerd om scouts voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Indien je dit eigenlijk niet nodig hebt, is het niet de bedoeling hiervan gebruik te maken. We gaan het nooit weigeren, maar we rekenen hier op jullie eerlijkheid.

Hoe gaan we te werk?

Omdat onze groep in de laatste jaren fors is gegroeid, werken we sinds het scoutsjaar 2013 met een ledenstop. We willen namelijk in de komende jaren onze kwalitatieve werking behouden en tegelijk een gezellige en beheersbare groep blijven. Momenteel laten we geen nieuwe leden toe.
Elk jaar komen er wel 12 plaatsjes vrij voor onze eerste jaar kapoenen!
Via de knop hieronder kan je alvast je gegevens achterlaten voor jouw zoon/dochter.
Onze groep is opgedeeld in vijf leeftijdsgroepen:De kapoenen (6-8jaar) zijn de jongsten.

Ze zijn levendig en vol verbeelding…

Hun lokaal wordt een kasteel met ridders en prinsessen of een ruimteplaneet met marsmannetjes…De welpen (8-10jaar) zijn echte bengels, vol fantasie en superactief.

De leiding bedekken met bladeren of bekogelen met sneeuwballen en daarna een warme kop chocolademelk, heerlijk…De wolo’s (10-12 jaar) zijn de middelste tak. Deze rakkers kijken enthousiast uit naar vuile vergaderingen, kampen bouwen, op ontdekking gaan in de natuur, actieve spelletjes en nog veel meer zotte activiteiten!De jojo’s (12-14jaar) trekken er vaak op uit. Een stadsspel, een bosspel, een parcours met commandotouwen, dagtochten, watervlotten, een groot kampvuur in de Ardennen, je eigen potje koken, slapen in tenten, zelf een kookvuur maken,… de max!
De givers (14-17jaar) zijn pubers, met een groot hart en hormonenkwaaltjes. Zij krijgen meer inspraak en verantwoordelijkheid en beleven met hun vriendengroep hun eigen avontuur. Ze gaan op weekend en op kamp in de Ardennen of naar het buitenland.

Andere leeftijden


Is je kind al ouder dan 6 en wil hij/zij toch nog starten bij ons?


In principe zitten we altijd vol, maar je kan altijd een kansje wagen!

Stuur ons een mailtje met de leeftijd en woonplaats. 

Wij bekijken of er toevallig een plekje is voor jouw kind!


Succes!

Geen succes bij ons maar toch nog op zoek naar een jeugdbeweging in Gent die nog plaats heeft?

Surf dan naar https://gentsejeugdbewegingen.be/.

Deze tool helpt je om er makkelijk één te vinden in jouw buurt!