Lid worden

Lid worden bij ons?


Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt!Welkom nieuwe leden!


Scouts en Gidsen Ten Berg is een jeugdbeweging voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar. Weet je niet altijd wat te doen op zondagmiddag? Wil je nieuwe vrienden maken of gewoon wat ravotten in de natuur, hou je van actie? Speel je graag buiten in een sportieve, creatieve, speelse en sociale omgeving? Dan is Scouts Ten Berg iets voor jou!

Starten bij Ten Berg

Eerste jaar kapoen (6 jaar)


Voorinschrijvingsformulier 2024/2025:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSAmtrZiDmE0sgd1R87lYv7W2GS4tnDnXdWIWpOOsqwmVy9w/viewform?usp=sf_link 


OPGELET: deze link dient enkel voor de inschrijvingen voor kinderen geboren in 2018 en zal sluiten op 31/07/'24Hoe gaan we te werk?

Omdat onze groep in de laatste jaren fors is gegroeid, werken we sinds het scoutsjaar 2013 met een ledenstop. We willen namelijk in de komende jaren onze kwalitatieve werking behouden en tegelijk een gezellige en beheersbare groep blijven. Momenteel laten we geen nieuwe leden toe.


Elk jaar komen er wel 14 plaatsjes vrij voor onze eerste jaar kapoenen! Voor kinderen geboren in 2018, die bij onze scouts willen aansluiten in het jaar 2024-2025 komt er in juni 2024 een voorinschrijvingsformulier op onze website 

Selectie

Eind augustus – begin september sturen wij een mailtje of jouw kind al dan niet in aanmerking komt om bij ons te starten. De selectie wordt gemaakt via verschillende criteria: broertjes en zusjes van reeds ingeschreven leden krijgen voorrang, net als kinderen van oud-leiding. Het laatste selectiecriterium is de nabijheid tot ons lokaal, aangezien wij scouts toch als een buurtwerking zien. Om te starten als eerste jaar kapoen moet je kind minstens 6 jaar worden in dat scoutsjaar. (meestal is dit in het eerste leerjaar)

Enkel voor nieuwe leden

Dit formulier is uiteraard enkel bedoeld voor nieuwe leden. Huidige leden worden automatisch ingeschreven voor volgende scoutsjaar. Hoeveel kost dit? Je betaalt per jaar €45 voor inschrijving en verzekering. Voor een weekend (vervoer, verblijf, eten) betaal je nog een bijdrage van ongeveer €45. Er is ook een optie voor verminderd lidgeld (zie info 'scouting op maat' onderaan deze pagina). Deze optie is ingevoerd om scouts voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Indien je dit niet nodig hebt, is het niet de bedoeling hiervan gebruik te maken. We gaan het nooit weigeren, maar we rekenen hier op jullie eerlijkheid.


Onze groep is opgedeeld in vijf leeftijdsgroepen:De kapoenen (6-8jaar) zijn de jongsten.

Ze zijn levendig en vol verbeelding…

Hun lokaal wordt een kasteel met ridders en prinsessen of een ruimteplaneet met marsmannetjes…De welpen (8-10jaar) zijn echte bengels, vol fantasie en superactief.

De leiding bedekken met bladeren of bekogelen met sneeuwballen en daarna een warme kop chocolademelk, heerlijk…De wolo’s (10-12 jaar) zijn de middelste tak. Deze rakkers kijken enthousiast uit naar vuile vergaderingen, kampen bouwen, op ontdekking gaan in de natuur, actieve spelletjes en nog veel meer zotte activiteiten!De jojo’s (12-14jaar) trekken er vaak op uit. Een stadsspel, een bosspel, een parcours met commandotouwen, dagtochten, watervlotten, een groot kampvuur in de Ardennen, je eigen potje koken, slapen in tenten, zelf een kookvuur maken,… de max!
De givers (14-17jaar) zijn pubers, met een groot hart en hormonenkwaaltjes. Zij krijgen meer inspraak en verantwoordelijkheid en beleven met hun vriendengroep hun eigen avontuur. Ze gaan op weekend en op kamp in de Ardennen of naar het buitenland.

Andere leeftijden


Is je kind al ouder dan 6 en wil hij/zij toch nog starten bij ons?


Spijtig genoeg zitten al de groepen voor kinderen uit de lagere school
helemaal vol, maar je kan wel een mailtje sturen om jouw kind op de wachtlijst
te plaatsen!
 

Voor kinderen uit de middelbare school hebben we af en toe nog een plekje vrij. 

Succes!

Geen succes bij ons maar toch nog op zoek naar een jeugdbeweging in Gent die nog plaats heeft?

Surf dan naar https://gentsejeugdbewegingen.be/.

Deze tool helpt je om er makkelijk één te vinden in jouw buurt!

Scouting op maat

Iedereen is welkom op de scouts. Leden die het financieel moeilijker hebben kunnen beroep doen op verminderd lidgeld en fonds op maat, het solidariteitsfonds van Scouts en Gidsen Vlaanderen.
Met dit fonds ondersteunen we kinderen, jongeren en hun context, en proberen we de financiële drempels van het deelnemen aan scouting weg te werken.


Concreet zorgt dit voor een prijsdaling van onze activiteiten. Inschrijven voor een scoutsjaar kan op deze manier voor 15 euro. Voor de kampen, weekends en andere activiteiten betaal je 1/3 van de vooropgestelde prijs.

Nood aan scouting op maat? Je moet hier niets voor aantonen, we vertrouwen iedereen op zijn eerlijkheid. Geef ons een seintje, en dan brengen wij dit in orde.


Daarnaast kunnen wij steeds matjes, slaapzakken, tweedehands scouts-kledij,... voorzien moest dit voor een lid moeilijk zijn.
In de Hopper winkel krijg je korting indien je bent ingeschreven met verminderd lidgeld.


Wij zetten in op diversiteit en maken hier extra plaats voor vrij. Ken je iemand die veel baat zou hebben bij een scoutswerking, maar de weg hiernaar niet snel vanzelf vindt? Stuur gerust een mailtje naar: diversiteit.scoutstenberg@gmail.com